Forside   Sidste nyt   Bestyrelsen   Info   Træning   Turnering   Gæstespillere   Priser   Tennisudstyr   Ketshop   Ris og ros

 

-Specialbutik for ketcher-sport

 

 

 

Sådan vælger du den rigtige tennis-ketcher…

 

Hermed følger en vejledning til, hvad du skal være opmærksom på når du skal ud og købe ny tennis-ketcher. 

Når man skal vælge hvilken type ketcher man skal investere i, er der flere ting man skal have for øje. Det første man skal være opmærksom på er, hvilken type sving man har og benytter i sit spil. Man inddeler spillerens svingafvikling i 3 svinggrupper (spørg din træner hvis du er i tvivl om hvor stor din svingafvikling er), nemlig ”kort sving”, ”mellem sving” eller ”stort sving”:

 

  1. Kort sving: det langsommere og korte sving, er typisk for motionistspillere og begyndere. Denne spiller skal have en ketcher med stor slagkraft, og med en bredere rammeprofil (mere slagkraft).

 

  1. Mellem sving: det lidt hurtigere og mellemstore sving, er typisk for den øvede tennisspiller. Denne spillertype har brug for en god blanding af både fart og styring af bolden i slagene. Bredden på ketcher-rammen bestemmer farten i selve ketsjeren, og bredden i denne type ketcher kan variere noget, fra lettere smal til bred.

Ved køb af ketcher af denne type kommer man aldrig helt galt af sted, denne type ketcher passer til mange spillertyper, og er også en type ketcher man kan udvikle sig med som spiller.

 

  1. Stort sving: det store sving er typisk for turneringsspilleren, eller den rutinerede tennis-spiller som ønsker optimal boldkontrol. Denne type ketcher giver den absolut bedste boldføling og boldkontrol, men er samtidig også en type ketcher som kræver meget af den enkelte spiller. Bredden på rammen er meget tynd for størst mulig boldkontrol.

Denne type ketcher er meget stiv og stabil, hvilket gør at hvis ikke spilleren rammer bolden i ketcherens Sweetspot (ketcher-hovedets centrum), bliver man straffet. Slag udenfor Sweetspot giver ”døde” slag.

 

Altså…

Kort sving                          à du har typisk behov for en ketcher med stor slagkraft.

Mellem sving                     à du har typisk behov for en ketcher med kontrol og slagkraft.

Stort sving                         à du har typisk behov for en ketcher med stor boldkontrol.

Grebstørrelse?

 

Når man har fundet den type ketcher som passer til ens spillestil, skal man vælge greb-størrelse. Greb-størrelsen skal være så stor, at når man holder rundt om håndtaget, skal der kunne ligge en lillefinger mellem fingerspidserne og den nedafvendte håndflade.

 

 

Hvis du vil være helt sikker på at du vælger den rigtige ketcher, så kom ind i Ketshop som er specialbutik for ketcher-sport, og få vejledning til det rigtige udstyr.

I Ketshop har du endvidere mulighed for at låne et ”test-ketcher”, hvor man mod en betaling på 60 kr. pr. ketcher kan låne den med ud på tennis-banen, for på den måde at sikre sig det rette ketcher-køb. De 60 kr. pr. ketcher fratrækkes ved evt. køb af ketcher.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

Ketshop

Blanstedgårdsvej

5220 Odense Sø

 

Tlf.: 6590 6690

E-mail: info@ketshop.dk

www.ketshop.dk